Tire Bouchon

Tire Bouchon är ett prisvärt alternativ på Teglgårdsstræde 5 i området Frederiksberg i Köpenhamn. Namnet betyder flasköppnare, och hos Tire Bouchon finns en mycket trevlig samling franska viner av avnjuta. Här serveras även rustik fransk mat, ibland med en skandinavisk tvist, och ofta med fokus på säsongens råvaror.

tire-bouchon

Tire Bouchon ordnar regelbundet aktiviteter som vinprovning. På utvalda torsdagar spelas livemusik. Ett bra sätt att hålla koll på vad som är på gång är att prenumerera på Tire Bouchons e-nyhetsbrev eller besöka deras sajt.

Äta

Tire Bouchon är berömda för sina ostron och en normal dag kan man räkna med att det finns minst fem olika ostronrätter att välja mellan. En storfavorit är den klassiska med rostat bröd, citron och schalottenlöksvinägrett. Tire Bouchon serverar både danska ostron och franska ostron (från Normandie).

Ett annat tips är att ta en titt på griffeltavlan hos Tire Bouchon, där hittar du diverse smårätter som passar bra att smaska på ihop med ett glas vin eller druvjuice. Givetvis serverar Tire Bouchon också många olika franska ostar.

Om man är rejält hungrig rekommenderas den stora charkuteritallriken bestående av traditionella franska korvar, patéer och olika sorters rillette. Rillette är en slags fransk paté med trådig konsistensen som traditionellt lagades under hösten för att ta tillvara slaktat kött som behövde hålla under hela vintern. Rillette kokas i flera timmar, kryddas och täcks av ett lager fett. Rillette består till mycket hög grad av protein och fett.

tire-bouchon ata

Dricka

Tire Bouchon tar inte bara in vin från de stora välkända vindistrikten utan anstränger sig för att också leta upp de gömda pärlorna och importera dem så att de går att njuta av på dansk jord. Deras vinmeny omfattar cirka 200 olika viner, varav minst 20 stycken är tillgängliga på glas i prisklassen 60 DKK – 150 DKK. Tire Bouchon är en mysig vinbar som man kan slinka in på för några glas utan att tömma hela plånboken. Samtidigt finns det lyxigare saker att tillgå för den som så önskar, till exempel en flaska Champagne Belle Epoque Rosé 2007 Perrier Jouët för drygt 2 000 danska kronor.

För den som vill ha ett alkoholfritt alternativ importerar Tire Bouchon flera intressanta druvjuicer.

Le Fee Verte

Hos Tire Bouchon hittar du absintbaren Le Fee Verte (den gröna fen), tidsenligt inredd i fransk La Belle Époque-stil från absintens glansdagar.

Exempel ur absintmenyn:

Distilleries de Provence, France

Grande Absente

[69%]

65 DKK / 2 cl

Pernod, France

Absinthe Recette Traditionnelle

[verte – 68%]

70 DKK / 2 cl

Cocktail a Absinthe

La Fée Verte

[2 cl. Absinthe + lime, gurka och citronsockerlag]

95 DKK

Varje fredag och lördag klockan 17:00 – 19:00 är det ”appy our”. Vanligen finns absintexperten Erwan på plats, redo att svara på frågor om absint och berätta mer om denna sägenomspunna dryck.

Om Tire Bouchon

tire-bouchon utsidan

Kontaktuppgifter

  • E-postadress: mail@tire-bouchon.dk
  • Telefonnummer: 33 32 17 77

Adress

  • Teglgårdstræde 5, kld.
    1452 København K
    Danmark

Öppettider

Tisdag och Onsdag: 17.00-24.00 (köken: 17.00-22.00)
Torsdag, Fredag och Lördag: 16.00-01.00 (köken: 17.00-22.00)