Søllerød Kro

Søllerød Kro har anor som sträcker sig långt tillbaka, men har inte vilat på lagrarna utan fortsätter skörda nya utmärkelser år efter år. År 2016 firade man att restaurangen tio år i följd haft 1 stjärna i Michelineguiden! Samma år hamnade Søllerød Kro på plats nummer sju i White Guide Denmark – International Master Class och på plats nummer tolv i White Guide Nordic. Søllerød Kro är också med på listan OAD Top 100 Classical & Heritage Restaurants 2016, och placerades där på plats nummer sjutton i hård konkurrens med restauranger världen över.

sollerud kro karta

Søllerød Kro ligger i Holte, ungefär 20 minuter norr om Köpenhamn. Restaurangen har sina rötter i det värdshus som den lokale prästen fick tillstånd att öppna här år 1677, mellan kyrkan och slottet. Numera är det Michael Jordan som äger Søllerød Kro, med Jan Restorff som restaurangchef och Brian Mark Hansen som köksmästare.

Søllerød Kro är en av de dyraste franska restaurangerna i Danmark, och den ligger inte i centrala Köpenhamn, men för den som är intresserad av en matupplevelse utöver det vanliga är den väl värd både priset och resan.

Lunch & Middag

Både lunchmenyn och middagsmenyn inkluderar förrätter, huvudrätter, efterrätter och ostar. Många av rätterna som serveras till lunch går också att beställa till middag och vice versa.

I skrivande stund kan man till exempel starta med en förrätt bestående av ekologisk oscietra-kaviar, queneller och musslesås, och sedan gå vidare till en huvudrätt bestående av pärlhöna, sparris, ramslök och pommes soufflé. En av de många efterrätterna på menyn är pistagetårta serverad med timjan och biodynamisk glass gjord på hömjölk. För den som är sugen på ost finns det två alternativ, antingen en ostbricka bestående av flera olika europeiska ostar eller en 3-årig Comté som serveras med bovete och murklor i Vin Jaune.

På söndagarna (utom i december månad) serveras familjelunch, både i den stora restaurangdelen och i de privata matrummen. En familjelunch kostar 795 kronor per person och består av 1 glas mousserande vin, 3-rättersmeny, vinmeny, kaffe och petit fours. För barn finns billigare alternativ bestående av två eller tre rätter.

sollerud kro mat

Vin

Søllerød Kros imponerande vinlista inkluderar champagner, vita viner, röda viner och dessertviner. Tyngdpunkten ligger på Frankrike, men här finns även en del produkter från andra länder, såsom Tyskland, Italien, Spanien, Portugal, Nya Zeeland, USA och Chile. Totalt finns det över 1 500 olika viner att välja mellan, och de är alla listade på Søllerød Kros sajt så man kan planera sina val i förväg om man så önskar. Självklart går det också att få vinrekommendationer på plats av Søllerød Kros kunniga personal.

Hittills har Søllerød Kro nio gånger erhållit utmärkelsen ”DANMARK BEDSTE VINKORT” från Den Danske Spiseguide.

Søllerød Kro

sollerud kro utsida

Kontaktuppgifter

  • mail@soelleroed-kro.dk
  • Telefonnummer: +45 45 80 25 05
  • Søllerødvej 35
    2840 Holte
    Danmark

Öppettider

Lunch

Onsdag – Söndag, från klockan 12:00 till 17:00. Man måste komma dit senast klockan 14:30.

Middag

Onsdag – Lördag, från klockan 18:00 till 01:00. Man måste komma dit senast klockan 21:30.

Søllerød Kro brukar hålla stängt under några veckor på sommaren. Besök deras sajt för aktuell information.