Pastis

Väletablerade Pastis är en av Köpenhamns klassiska destinationer för den som vill ha fransk mat i vacker bistromiljö. Bistro Pastis ligger på hörnet där Gothersgade möter Adelgade i centrala Köpenhamn, nära till både Kongens Nytorv och Kongens Have.

pastis karta

Till skillnad från de många danska restauranger som idag experimenterar med olika former av fusion cooking håller Pastis fast vid en traditionell fransk meny. Pastis är en av pionjärerna när det kommer till fransk bistro i Köpenhamn, och stämningen de gånger vi besökt Pastis har alltid varit avslappnad och trivsam, oavsett om det varit lunchtid eller kväll.

Den rätt som Pastis förmodligen är mest känd för bland Köpenhamnsborna är grillad ribeye med pommes frites och bearnaisesås. Klassiskt och jättegott, utan konstigheter. Rätten finns med både på lunchmenyn och middagsmenyn.

Lunch

Dagens lunch kostar i skrivande stund 225 / 245 danska kronor och består av två eller tre rätter.

Det finns också en a la carte lunchmeny med smörgåsar, sallader, hors d’ oeuvres, soppor, snacks, varmrätter, desserter, osttallrik, med mera. Ostron med vinägrett eller citron kan köpas i grupper om sex stycken, nio stycken eller tolv stycken.

Middag

Middag serveras 17:30 – 22:30. För den som vill ha en färdigkomponerad meny rekommenderas i skrivande stund råmarinerad hälleflundra med majs och koriander, följd av stekt kyckling med gräddig vit sparris- och sommartryffel. Till efterrätt blir det hallonsorbé med smulpajssmulor och vaniljsås.

pastis mat

Vin

Pastis serverar champagne, vin blanc, vin orange, vin rosé, vin rouge och vin doux. Vinlistan består av omsorgsfullt utvalda viner i olika prisklasser. Det går till exempel att få ett glas champagne för 85 DKK (Crémant de Bourgogne, Brut, Albert Sounit) eller 105 DKK (Taittinger, Cuvée Prestige) eller lyxa till det med en hel flaska 1999 Saloon för 3 000 DKK eller varför inte en butelj 2003 Dom Pérignon Rosé för 2 500 DKK.

Om Pastis

pastis utsidan

Kontaktuppgifter

  • E-postadress: info@bistro-pastis.dk
  • Telefonnummer: 3393 4411

Sällskap på 10 personer eller fler bör alltid boka bord i förväg.

Adress

Bistro Pastis
Gothersgade 52
1123 København K

(K innebär att adressen ligger i området Frederiksberg.)

Öppettider

Bistro: Från 11:00 till midnatt alla dagar, utom fredagar och lördagar då bistron har öppet en timme längre på natten.

Köken:

  • 11:30-15:00 / 17:30-22:30 måndag – fredag
  • 11:30-15:30 / 17:30-22:30 lördagar
  • 11:30-15:30 / 17:30-22:00 söndagar

Fishmarket

Gänget bakom Pastis driver även fiskrestaurangen Fishmarket nära Kongens Nytorv, även detta en restaurang med fransk inriktning.