Frenchy

Frenchy är ett café med fransk bistroinriktning, beläget i källarplanet på Hyskensstræde 16, inte långt från den välkända butiksgatan Strøget i Köpenhamn.

frenchy karta

Frenchy öppnade år 2012 och har sedan dess hunnit bli en favorit både bland bofasta och besökare med dragning åt det frankofila. Stearinljus på borden och fransk musik i högtalarna är vad som gäller, allt noggrant utvalt av de två franska grundarna Sabastian Desurmont och Habib Raden. Habib Raden jobbade ursprungligen som advokat, men efter att ha rest runt i världen hamnade han i Köpenhamn, förälskade sig i staden och beslutade sig för att stanna. Efter ett halvår hittade han den perfekta partnern att realisera sin bistrodröm med – Sabastian Desurmont som hade en gedigen erfarenhet av att äga och driva hotell i norra Frankrike.

Hos Frenchy serveras franskt kaffe, smörgåsar, franska bakverk och lättare måltider. Dessutom dukas här upp en läcker brunch fylld av franska härligheter. Fransk brunch kanske låter som en märklig idé, men hos Frenchy har man lyckats få en perfekt fransk tvist på denna engelska sedvänja.

Ett genomgående tema hos Frenchy är enkelhet, smakfullhet, gedigna råvaror och rimliga priser. I en intervju med Politiken.dk. berättade Raden om att deras vision var att skapa en klassisk fransk familjebistro av den typ han var bekant med från Paris.

Äta

frenchy mat

Frukost / lunch serveras hos Frenchy ända till klockan 15:00 på eftermiddagen, så man behöver inte vara uppe med tuppen för att till exempel äta Frenchys omtalade brunch (139 kronor) som bland annat består av gammaldags fransk yoghurt, Crépe de Bretagne, croissanter, löskokt ägg, fransk skinka och ost, och olika sorters bröd.

Det finns också en trevlig samling a l a carte mål hos Frency som kostar 89 kronor och serveras med sallad och dagens potatismos. Populära val är quiche lorraine, croque monsieur, tartine och croissant au jambon.

Vill man lyxa till det finns en fransk charkuteritallrik för 159 kronor, med ett läckert urval av franska korvar, patéer och ostar, som serveras med tillbehör som pärllök, cornichoner, oliver och nybakat bröd.

För den som vill ha något sött lockar Frenchy med franska klassiker som trois chocolat, charlotte aux framboises och den smått kultförklarade mandelmarängbaserade macaronen, som kunde ses i var och varannan trendig innerstadsblogg för några år sedan.

Dricka

Frenchy har både franskt och italiensk kaffe på menyn, och det går även att dricka varm choklad och ekologiskt te här. Elixia lemonade är härligt svalkande och finns sex olika varianter, inklusive körsbär och jordgubb. En hel flaska lemonad går loss på 70 danska kronor, medan ett glas av dagens lemonad går att få för 28 DKK.

Eftersom det här är ett franskt café i Köpenhamn finns givetvis några alkoholhaltiga drycker på menyn: rött vin, vit vin och rosé.

Köp med hem

Hos Frenchy kan man köpa med sig franska delikatesser hem, bland annat fransk marmelad, fransk lemonad och franska bakverk. Många delikatesser direktimporteras från Bretagne eller andra delar av norra Frankrike.

Om Frenchy

frenchy utsidan

Kontaktuppgifter

Adress

  • Hyskensstræde 16 (kælderen)
    1207 København K
    Danmark

Öppettider

Tisdag – Lördag: 09:00 – 21:00

Söndag: 09:00 – 16:00